Mange børn har en drøm om at blive enten popstjerne, professionel atlet eller skuespiller, men i den vestjyske by, Klitmøller er der helt andre drømme på tapetet. Her bor kommende smede, tømrere og surfbutiksejere.


”Vidste du godt, at den kan rive en arm af led,” spørger niårige Rasmus. Hans hænder drukner næsten i forsøget på at holde den tunge boremaskine i ro. Maskinen afgiver en hidsig brummen og borer sig igennem det tynde træbræt, Rasmus har fundet i indkørslen. Solen borer sig omtrent ligeså hårdt ind igennem garagevinduet. Han lader sig ikke genere af lyset og forsætter arbejdet.


”Mit yndlingsværktøj er et koben… for det kan ødelægge køleskabe,” smågriner han. Rasmus har nu skiftet boremaskinen ud med en skruetrækker og forsøger møjsommeligt at skille et hanstik ad. Målet er at få en pære til at lyse. Hvor værkstedet i ”Emil fra Lønneberg” tjener som straf for Emil, så er værkstedet et frirum for Rasmus. Her bruger han konstruktivt noget af al den energi, som ophober sig i løbet af en skoledag.


Rasmus står omgivet af faderens værktøj. Han havde fået lovning på sit eget arbejdsbord i hjørnet, men det blev ikke til noget, for katten ”Mis” flyttede ind. Rasmus hæver stemmen et øjeblik for at udtrykke sin utilfredshed, men bliver hurtigt distraheret af sit elpære-projekt. Da pæren endelig lyser i det mørkeste hjørne af garagen, smiler Rasmus selvtilfreds. Missionen er fuldført.

Vaior, 6 år "Jeg vil gerne være huladanser og have min egen surfbutik" 

info
×

Rasmus, 9 år "Jeg vil gerne være tømrer, når jeg bliver stor"


info
×

Pernille, 7 år


info
×

Søstrene Oceania & Vaior


info
×

Klitterne

info
×

Frederik, 6 år

info
×
I like itinfo
×

Pernille, "Jeg vil gerne arbejde i en bank, for jeg elsker at røre ved penge"

info
×

Kristian, 6 år "Jeg er rigtig god til at køre på traktor og til at tale med mennesker"

info
×

Drengene i byen nyder efterårssolen

info
×
Using Format